project gerealiseerd met de steun van het AvH Solidarity Fund , beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Ook dit jaar vertrekken we weer voor 10 dagen op stap met de Bram ‘s Foundation.  We starten onze toch in Vézelay en wandelen door langs oude pelgrimspaden door het mooie natuurreservaat ‘de Morvan’.  Kookploeg Greta en Patrick zijn ook dit jaar terug paraat en super enthousiast om alles tot in de puntjes te verzorgen voor de jongeren die meegaan.

Op deze pagina vind je allerlei informatie zoals de route, je paklijst en wat je zoal kan doen om in vorm te geraken.

We proberen toch een 20 km per dag te stappen zodat we de volledige route kunnen uitstappen.

De meeste overnachtingen zijn in onze nieuwe tenten op de campings langs de route en 1 overnachting gaat door in een heuse pelgrimsherberg zodat ook jullie deze ervaring kunnen meemaken. Huberta en Arno van L’Esprit du Chemin ontvangen ons daar met open armen.

 

We schrijven dagelijks in onze blog hoe de dag verlopen is. Ben je er benieuw naar? Dan kan je ons  hier volgen!

Wat neem je allemaal mee?

 
 

Hoe begin je eraan?

 
Ga niet onvoorbereid op pad. De fysieke voorbereiding is hierbij het belangrijkste. Begin minstens zes weken voor vertrek met trainen, aanvankelijk 2 dagen per week, later om de dag en uiteindelijk dagelijks.

Focus je bij de training niet op snelheid of het aantal kilometers, maar besteed alle aandacht aan regelmaat en het bij je benen passende ritme. Loop rustig, gelijkmatig en in cadans en las rustpauzes in. Eenmaal op weg wandelen we dagelijks gedurende 6 tot 8 uren.

Bram ‘s Foundation start vanaf juni met wandelingen vanaf 5 km tot 15 km waarbij je kan meedoen om je conditie op te bouwen. Ook zal er een wandelweekend georganiseerd worden om zo te ontdekken hoe het voelt om meerdere dagen achter elkaar te wandelen.

 

Foto 's Bram 's Foundation Compostela 2020