Wat doet Bram ‘s Foundation?

In Belgiƫ kampt 1 op 5 jongeren met psychische problemen. Elk jaar zijn er 2000 gevallen van zelfdoding. Bij jong volwassenen is dit zelfs de tweede belangrijkste doodsoorzaak.

Onze stichting wil deze jongeren helpen door hen te informeren, inspireren, motiveren, in beweging te brengen en hun te ondersteunen. We willen hun weerbaarder maken om zo zelfdoding te voorkomen.

We willen vooroordelen verminderen over jongeren met psychische problemen en het bewustzijn vergroten voor het probleem. Uit gesprekken merken we dat het vaak heel moeilijk is om hulp te zoeken. Ze schamen zich omdat ze zich slecht voelen. We willen deze jongeren aanmoedigen om met hun problemen naar buiten te komen.

De stichting werkt enkel met vrijwilligers zodat de ontvangen donaties en het ingezamelde geld van onze acties volledig gebruikt wordt voor hulp aan deze jongeren.

We ijveren voor het belang van mentaal welzijn op de scholen om zo de houding van toekomstige generaties te veranderen.

1 x de maand doen we een activiteit waarbij beweging, natuur en samenhorigheid centraal staan.

Ben jij tussen de 12 en 25 jaar, heb je nood aan contacten met lotgenoten, voel je je niet zo goed in je vel?

Je vind onze gesloten groep ‘samen sterk’ op facebook

Wil je liever eerst eens kennismaken? Kan ook! Stuur een mailtje met je gegevens naar samensterk@bramsfoundation.be en wij nemen contact met je op.