Toen de stichting pas opgestart was, hebben we vrienden van Bram aangesproken die hij in Kortenberg leren kennen heeft. We wilden graag weten waar de tekortkomingen waren in België na een opname van een depressie  en waar de jongeren na hun opname behoefte aan hadden om zich beter te voelen.

De jongeren waren zo open over hun problemen dat we hieruit een heleboel informatie uit hebben gehaald.

Een belangrijk punten dat hieruit kwamen waren:

De overgang van een opname naar terug dagelijks naar school gaan was veel te groot. Ook misten ze het veilige gevoel dat ze ten allen tijden met iemand konden praten wanneer ze het nodig hadden. Ook de verbondenheid met lotgenoten ontbreekt.  

We besloten om met ons eerste ingezamelde geld deze jongeren een uitstap te doen om ze terug samen te brengen. Ook omdat ze zo belangrijk zijn in de toekomst. Zij weten immers uit ervaring het beste hoe we hun kunnen helpen.

De jongeren wilden graag gaan klimmen omdat het een van Bram zijn lievelingsactiviteiten was. Daarom besloten we om een uitstapje te doen naar Durbuy Adventure waar een klimmuur is en waar we tegelijkertijd ook in de natuur konden vertoeven. 3 elementen om je beter te voelen zijn immers; beweging, verbondenheid en natuur.

Het werd een geweldige dag! Iedereen hielp elkaar, er was verbondenheid, liefde en respect voor elkaar, hoogtevrees werd overwonnen, er werd plezier gemaakt, iedereen werkte samen, heel mooi om mee te maken.

Wat betekende deze dag voor ons?

Bram was overal aanwezig! Op elke vakantie gingen we steevast een bomenparcour opzoeken en in de winter zaten we wekelijks op de klimmuur. Deze dag zou een bijzonder zware dag geweest zijn door al onze herinneringen aan hem en mede omdat het Moederdag was. Als je een kind verliest is elke dag moeilijk maar op deze dagen zou je tot niets in staat zijn en willen wegkwijnen in een donker hoekje. Door actief bezig te zijn met deze meisjes ,ons nuttig te voelen en te zien hoe ze genoten van deze dag, hielp het ons om zelf te genieten van deze uitstap.

Wat betekende deze dag voor de jongeren?

Amber: “Ik vond de uitstap geweldig! Ik had dit nog nooit eerder gedaan, toch zeker niet zo hoog en avontuurlijk. Ik had nooit verwacht dat ik de hoge muur zou durven beklimmen, maar dit heb ik toch gedaan door de aanmoediging en hulp die ik kreeg van anderen. Wendy & Gerrit hadden ook een super lekkere picknick voorbereid en begeleidde de groep heel goed!

Riet: “In een woord samengevat, de uitstap was fantastisch! Het was een heel fijne groep, een leuke activiteit en de sfeer zat er dik in! De activiteit was gelinkt aan Bram wat het extra bijzonder maakte. Ook heeft iedereen echt wel zijn grenzen verlegd. Ik heb er ongelofelijk van genoten en de dag vloog veel te rap voorbij! Ik kijk al uit naar de volgende activiteit. :)”

[wppa type=”slideonlyf” album=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *